EvE Online

EvE Online
One of the best MMOs

Tuesday 5 October 2010

GoldenEye 007: Preview


Η επαναφορά ενός θρύλου ύστερα από πολύ αναμονή! Ένας τίτλος που μας υπόσχεται ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης!


Είδος: FPSFormat: Nintendo Wii/Ds 
Εκδότης: Activision 
Ανάπτυξη: Eurocom 
Κυκλοφορία: Νοέμβριος 2010 
Παίκτες: 1-8 
Site: www.goldeneyegame.com

 

     



Το να ξαναφέρεις μετά από 10 χρόνια ένα κλασικό παιχνίδι με τέτοιο βαρύ όνομα στην κονσόλα της Nintendo δεν είναι εύκολη υπόθεση και αν μη τι άλλο η Activision το ξέρει αυτό. Το παιχνίδι λοιπόν αναπτύσσεται από την Eurocom, μια ομάδα 125 μελών ( η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για Wii ) με αρκετή εμπειρία από παλαιότερες δουλείες σε PS2 και Xbox αλλά και στην κονσόλα της Nintendo με την ανάπτυξη του Dead Space:Extraction. Υπόσχεται να φέρει το GoldenEye στο παρόν με μοντέρνο gameplay και μπόλικη δράση με φόντο όμορφα τοπία και εντυπωσιακές εκρήξεις. Ας δούμε αναλυτικότερα παρακάτω αν πρόκειται στ’ αήθεια περί χρυσού…ή αν ο 007 είναι τελικά αλλήθωρος.

Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία και σε αποκλειστική ανάπτυξη για το Wii, το GoldenEye 007 έρχεται ξανά, για να μας θυμίσει πως φτιάχνονται οι θρύλοι. Το παιχνίδι προσπαθεί να διατηρήσει κάποια κοινά χαρακτηρίστηκα με τον προκάτοχό του στο Nintendo 64 όπως είδαμε και από το gameplay trailer της πρώτης πίστας η οποία αρχίζει σχεδόν πανομοιότυπα με την αντίστοιχη από το πρώτο GoldenEye. Παρ’ όλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, προχωράει παραπέρα γράφοντας από την αρχή το σενάριο έτσι ώστε να ταιριάζει περισσότερο στον νέο 007 ,Daniel Craig, προσθέτοντας πάνω από 50 συνολικούς χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ κλασικών μοντέλων του αγαπημένου μας 007, 10 χάρτες και τρία standalone modes με 17 ειδικούς μετατροπείς για την δημιουργία εκατοντάδων διαφορετικών συνδυασμών. Υποστηρίζει multiplayer είτε online για έως και οκτώ παίχτες είτε split screen για τέσσερις.
 









Ναι δεν κρίνουμε από το εξώφυλλο αλλά αν δεν μ’ αρέσει θα πάω μέχρι την δεύτερη σελίδα.
Σίγουρα αυτό δεν θα συμβεί στην περίπτωση μας. Το GoldenEye έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και λεπτομερή γραφικά που έχουμε δει στην κονσόλα της Nintendo με όμορφα textures και πολύ καλό σχεδιασμό χαρακτήρων, οι οποίοι αποτελούνται από πολλά πολύγονα και μοιάζουν ζωντανοί, με τα πρόσωπα τους να μπορούν να παίρνουν πολλές εκφράσεις και να κινούνται ρεαλιστικά μέσα στο χώρο. Το frame rate είναι υψηλό, και παρ’ όλα όσα ίσως πιστεύαμε παρέμενε έτσι ακόμα και στις πιο έντονες σκηνές με πολλούς εχθρούς, εκρήξεις και particles στο χώρο πράγμα που εγγυάται ένα ομαλό gameplay χωρίς τις ενοχλήσεις πού είχαμε σε άλλα παιχνίδια οπού το frame rate έπεφτε αισθητά στις δύσκολες σκηνές. Το περιβάλλον γύρο σας επηρεάζετε πολύ από αυτά που κάνετε και είναι fully destructible, έτσι μια σφαίρα μια χειροβομβίδα ή μια σύγκρουση θα έχει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα στον κόσμο του παιχνιδιού. Ένα άλλο θετικό του παιχνιδιού είναι πως δεν θα βρείτε αόρατους τοίχους να σας εμποδίζουν! Μπορείτε να πάτε όπου βλέπετε στο χάρτη, έτσι για παράδειγμα μπορείτε σκαρφαλώσετε σε φυλάκια για να αιφνιδιάσετε τους εχθρούς σας, να κατεβείτε από γκρεμούς ή να προχωρήσετε σε αδιάβατα μονοπάτια απλώς και μόνο για να δείτε τι υπάρχει από την άλλη μεριά. Όλη αυτή η ελευθερία προσφέρει στο gameplay και σας βάζει περισσότερο στη δράση κάνοντας την εμπειρία πιο ρεαλιστική.
Μας εξέπληξε πραγματικά το ποσοστό της δράσης γύρω από τον παίχτη με πολλά animation και scripted events έτοιμα να πυροδοτηθούν με την κάθε ενέργειά σας. Πλησιάστε ένα κτήριο ,για παράδειγμα, και δείτε το να καταστρέφετε καθώς μια ρουκέτα το χτυπά, δεν είναι παρά ένα προκαθορισμένο γεγονός προγραμματισμένο να συμβεί όταν πλησιάσετε, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό κάθε φορά. Λαμβάνοντας υπόψη του φυσικούς περιορισμούς που έχει το Wii σαν κονσόλα πραγματικά έχει γίνει απίστευτη δουλεία από την Eurocom όσον αφορά τον κώδικα του παιχνιδιού.






Πρώτες εντυπώσεις
Η πίστα με το φράγμα σε πολλούς από εσάς εάν έχετε παίξει το αρχικό παιχνίδι ενδέχεται να φέρει δάκρυα. Αρχίζει με την κάμερα να πλανάται πάνω από ένα βραχώδες τοπίο για να καταλήξει πίσω από τον Bond όπου παίρνει και την τελική της θέση ως κάμερα πρώτου προσώπου. Αποστολή σας να συναντήσετε τον πράκτορα 006 και να διεισδύσετε σε μια άκρως απόρρητη Σοβιετική βάση οπλικών συστημάτων του στρατηγού Ourumov. Είστε ελεύθεροι να προσεγγίσετε την αποστολή με όποιον τρόπο θέλετε ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού σας: stealth ή weapons based, έτσι μπορείτε να κατεβείτε από την κρυψώνα σας αθόρυβα και να κρυφτείτε στης σκιές περιμένοντας υπομονετικά τους εχθρούς σας και εξοντώνοντας του έναν-έναν ή απλά να πάρετε όσα όπλα μπορείτε να κουβαλήσετε και απλά να αρχίσετε να πυροβολείτε κόσμο με αποτέλεσμα πολλούς θυμωμένους ρώσους και σειρήνες! Ακολουθεί η σκηνή με το φορτηγό που οδηγεί ο 006 μονό που ευτυχώς αυτή τη φορά είστε πάνω του και δεν το κυνηγάτε όπως γινόταν στο GoldenEye του N64. Πραγματικά αυτή η μίξη παλιών σκηνών με νέα cutsenes και cinematics δίνει στο παιχνίδι μια νοσταλγική διάθεση και παράλληλα μια νέα και φρέσκια όψη. Το A.I. των έχθρων είναι αρκετά ικανοποιητικό και θα τους δείτε συχνά να κάνουν κάποια ακροβατική φιγούρα με το που σας αντιληφθούν προκειμένου να βρουν κάλυψη στο πλησιέστερο αντικείμενο και να καλέσουν ενισχύσεις.







Ας δούμε αναλυτικότερα τη έγινε στην πίστα με το φράγμα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε.
Το demo ανοίγει με βίντεο από την MI6 που σκοπό έχει να ενημερώσει των Bond για την επόμενη αποστολή του, να καταστρέψει μια Ρώσικη βάση όπλων τοποθετημένη κάπου σε ένα φρούριο στα βουνά της Ρωσίας. Αφού συναντήσετε τον πράκτορα 006 και πάρετε στα χέρια σας τον έλεγχο του χαρακτήρα ο πρώτος σας στόχος θα είναι να κατέβητε από της απότομες πλαγιές ενός λόφου λίγο πιο έξω από την βάση. Η ατμόσφαιρα είναι όπως θα περιμέναμε να είναι σε ένα βουνό της Ρωσίας, γκρίζος ουρανός βροχή και κρύο, όλα πείθουν πως όντως είστε στη Ρωσία και μάλιστα το χειμώνα. Με το που κατέβητε κάτω κατευθύνεστε προς ένα σημείο οπού μια ομάδα ρώσων στρατιωτών είναι μαζεμένη, οι δύο πράκτορες προχωρούν μπροστά με προσοχή καθώς μια μόνο λάθος κίνηση αρκεί για να ειδοποιηθεί ολόκληρη η βάση για την παρουσία σας, πράγμα που θα κάνει πολύ πιο δύσκολη την αποστολή σας. Χωρίζεστε από τον 006 και με πολύ προσεκτικές κινήσεις προσέχοντας πάντα να μην τραβήξετε ανεπιθύμητη προσοχή, προχωρώντας από κιβώτιο σε κιβώτιο φροντίζοντας να καλύπτεστε πλήρως προχωράτε προς ένα εχθρικό φυλάκιο με σκοπό να εξουδετερώσετε τους φρουρούς που εύκολα θα μπορούσαν να σας εντοπίσουν από μια τόσο πλεονεκτική θέση.



Ρίχνοντας κλεφτές ματιές για να εντοπίσετε τη θέση του εχθρού καταφέρνετε να φτάσετε στο φυλάκιο οπού δύο στρατιώτες είναι σε σκοπιά. Μια καλά υπολογισμένη βολή από το όπλο σας με σιγαστήρα κάνει την δουλειά της εξουδετερώνοντας τον στόχο και αφήνοντας τον σύντροφο του νεκρού στρατιώτη ακάλυπτο. Προχωράτε ανενόχλητοι πλέον μέσα στο κτήριο και με μία αιφνιδιαστική επίθεση βγάζετε εκτός μάχης και τον δεύτερο στόχο. Άνετα πλέον προχωράτε προς την περάτωση της αποστολής σας και τον τελικό σας στόχο που είναι να διεισδύσετε και να καταστρέψετε την βάση. Δυστυχώς όμως η τύχει δεν είναι με το μέρος σας (όπως πάντα άλλωστε), μια εχθρική περίπολος αρχίζει να πλησιάζει υπερβολικά κοντά μην αφήνοντας σας άλλη λύσει από το να ανοίξετε πυρ προδίδοντας την παρουσία σας. Η πρώτη βολή βγάζει έναν στρατιώτη εκτός μάχης και ξαφνιάζει τους υπόλοιπους, παρ’ όλα αυτά όμως η θέση σας έγινε γνωστή, από δώ και πέρα θα πρέπει να συνεχίσετε την αποστολή σας εν μέσω συνεχόμενων εχθρικών πυρών. Γρήγορα συνειδητοποιείτε ότι για να μείνετε ζωντανός θα πρέπει να κινήστε συνέχεια καθώς η κάλυψή σας ανάλογα με τα πυρά που δέχεται θα αρχίσει σιγά-σιγά να διαλύετε αφήνοντας σας ακάλυπτους. Μια ακόμη έξυπνη προσθήκη από την Eurocom, με την συνεχή κίνηση ώστε να σας κρατά σε εγρήγορση και να σας αναγκάζει να παίξετε τακτικά για να μπορέσετε να συνεχίσετε.







Με την ομάδα των στρατιωτών νεκρή θα αναλάβετε τον ρόλο ενός εκ αυτών οδηγώντας ένα φορτηγό με σκοπό να ξεγελάσετε τους φρουρούς για να μπείτε στη βάση. Η μπλόφα όμως δεν πετυχαίνει και για άλλη μια φορά η ταυτότητα μας αποκαλύπτεται από τους φρουρούς ενός σημείου ελέγχου. Όπως είπαμε η Eurocom έφερε το παιχνίδι στο παρόν και δεν χάνει την ευκαιρία να το δείξει. Όσοι από σας πιστεύατε ότι θα συνεχίζαμε όλη αυτή την ιστορία με το stealth μέχρι το τέλος της αποστολής θα χαρείτε να μάθετε πως κάπου εδώ τελειώνει το tactical shooting και αρχίζει το σκέτο shooting…. Ετοιμαστείτε για ορδές εχθρικών στρατιωτών έτοιμων να πατηθούν στο όνομα του μοντέρνου gameplay και κάποιου αποστάτη στρατηγού Ourumov, αλλά και βαριά οπλισμένων οχημάτων έτοιμων να ανατιναχτούν για πάνω κάτω τους ίδιους λόγους, αλλά και για την τέρψη του κοινού φυσικά, που θα λατρέψει την ταχύτητα και την ξέφρενη δράση που απλόχερα προσφέρει η Eurocom στου κατόχους Wii, οι οποίοι για να είμαστε ειλικρινής δεν την έχουν συνηθίσει και πολύ έως τώρα. Το Demo κλείνει στους διαδρόμους ενός κτηρίου όπου ο ήρωας μας έχοντας αποτύχει να αποτρέψει μια ομάδα εχθρών από το να καλέσουν ενισχύσεις ετοιμάζετε για το μοιραίο……και άλλη ξέφρενη δράση.






Xειρισμός
Ο χειρισμός θα παραμένει στο γνωστό στυλ που έχουμε γνωρίσει και από άλλους τίτλου FPS στο Wii με υποστήριξη wii remote και nunchuk και το Classic Controller Pro, το τελευταίο θα διατίθεται μαζί με το παιχνίδι σε ξεχωριστή έκδοση για όσους ενδιαφέρονται για μια πιο classic εμπειρία. Θα υποστηρίζει φυσικά και όλα τα υπόλοιπα περιφερικά όπως κάθε shooting game σε Wii. Στο τελικό παιχνίδι θα βρείτε μια τεράστια γκάμα επιλογών για να προσαρμόσετε τον χειρισμό στα γούστα σας συμπεριλαμβανομένων sensitivity control αλλά και συμπεριφορά κάμερας πράγμα που θα χαροποιήσει αρκετά τους οπαδούς της σειράς.


Ετυμηγορία
Το GoldenEye 007 έως τώρα έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Έξυπνα σχεδιασμένο με όμορφα γραφικά και ήχους τράβηξε την προσοχή και είναι από τους πιο αναμενόμενους τίτλους του 2010. Άφησε μια αίσθηση νοσταλγίας στους παλιότερους από μας σε συνδυασμό με φρέσκα στοιχεία που θα προσελκύσουν ένα μεγάλο μερίδιο κατόχων Wii. Εντυπωσιακό στήσιμο με σκηνικά επιπέδου χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, σενάριο που διαφοροποιείτε σημαντικά από αυτό του πρώτου τίτλου και φρενήρη δράση. Δεν μένει παρά να περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 για να δούμε και μόνοι μας. 
 





Green_leaf

No comments:

Post a Comment